Relining

Vad är relining?

På Relined tar vi avloppsrenovering på allvar, men vi ser också till att hålla processen så smidig och trevlig som möjligt för våra kunder. Innan vi dyker in i själva arbetet, tar vi oss tid att noggrant inspektera ditt avloppssystem. Vi använder avancerad kamerateknik för att kolla på rörens tillstånd och se till att vi verkligen förstår vad som behöver göras.

När det är dags att börja arbeta, ser vi till att förbereda arbetsområdet ordentligt. Det innebär att vi rengör rören grundligt för att få bort all smuts och skräp. Sedan kommer den spännande delen: reliningprocessen! Vi använder oss av den som kallas för strumpmetoden, vilket innebär att vi skapar och installerar en specialdesignad “strumpa” för varje del av dina avloppsrör. Den här strumpan impregneras sedan med en speciell plast och placeras i det befintliga röret. När plasten har härdats får du ett helt nytt, starkt rörsystem som förlänger livet på dina avlopp och förhindrar framtida problem. Det finns det även en annan metod som kallas sprutmetoden. Med den tekniken appliceras en polymerbeläggning direkt på insidan av rören med hjälp av sprutteknik.

Men när det gäller att ge dig den mest skräddarsydda och hållbara lösningen för din avloppsrenovering, föredrar vi strumpmetoden. Vi tror att dess skräddarsydda natur och förmåga att ge en perfekt passform och täckning gör den till det bästa valet för de flesta fastighetsägare. Men oavsett vilken metod som bäst passar dina behov, kan du lita på att vi på Relined är experter inom området och kommer att leverera högkvalitativa resultat varje gång.

Varje strumpa är speciellt tillverkad för att passa perfekt till dina rör, vilket ger en otrolig täckning och hållbarhet. Dessutom är det minimal störning av marken och omgivningen, vilket är perfekt för fastighetsägare som inte vill ha en stor grävmaskin i trädgården!

Efter att vi är klara med reliningen tar vi oss tid att noggrant inspektera allt för att vara säkra på att jobbet är gjort ordentligt. Vi dokumenterar allt och går igenom resultaten med dig för att se till att du är helt nöjd. Vårt mål är att ge dig ett avloppssystem som fungerar optimalt och som du kan lita på i framtiden.

Vi är experter på strumpmetoden och vi är här för att ge dig pålitliga och skräddarsydda lösningar för din avloppsrenovering. Så låt oss ta hand om dina avloppsproblem och ge dig lugnet att veta att du är i trygga händer med Relined!


Tre orsaker till att välja relining

Boendevänligt och tidsbesparande
Relining är definitivt mer skonsam mot de boende under arbetet. Jämfört med det traditionella sättet att byta avloppsstammar tar det inte bara mindre tid att genomföra, vilket innebär mindre besvär för alla inblandade, utan det är också mindre störande. Ingen behöver oroa sig för omfattande rivnings- och renoveringsarbeten som följer med ett traditionellt stambyte.

Beprövad teknik
Relining har nu bevisats vara en pålitlig metod för avloppsrenovering. Det är dock viktigt att notera att det är avgörande att inte ta genvägar. Att välja godkända system och att arbeta med pålitliga entreprenörer och leverantörer är nödvändigt för att säkerställa att reliningsystemet förblir intakt och fungerande under lång tid. Detta är kritiskt för att bibehålla ett optimalt rörsystem i fastigheten på lång sikt.

Kostnadseffektivitet
En av de mest lockande aspekterna av relining är dess betydligt lägre kostnad jämfört med ett traditionellt stambyte. Att inte behöva riva upp och renovera alla badrum innebär en betydande kostnadsbesparing. Relining är helt enkelt ett mycket mer kostnadseffektivt alternativ för fastighetsägare som söker en hållbar och prisvärd lösning för sina avloppsproblem.


Fördelar med relining

Tidseffektivt

Miljövänligt

Kan bo kvar


Vad är speciellt med våra metoder inom relining?

Vi säkerställer att följande egenskaper uppfylls:

Skarvfri yta

En skarvfri yta avser en yta där det inte finns några synliga skarvar eller fogar.

Enhetlig inre diameter

Den nya liner som infodras skapar en enhetlig och jämn diameter i det förnyade röret.

50 års hållbarhet

De renoverade rör som vi levererar beräknas hålla i 50 år.

Självbärande

Det nya röret blir självbärande vilket innebär att det gamla röret inte längre är bärande.

Enhetlig inre yta

Den nya liner som infodras skapar en enhetlig och jämn yta i det förnyade röret.

Enhetlig tjocklek

Den nya liner som används för att förnya avloppsröret har en enhetlig tjocklek.

Relining är ett tidseffektivt och ekonomiskt alternativ


Hur blir resultatet?


Hur går relining till?

Förberedelse

Relining

Överlämning


Vanliga frågor

Vad är relining/rörinfodring?

Relining även kallat rörinfodring är en avancerad metod för att förnya äldre avloppssystem. Det innebär att nya avloppsrör skapas inuti befintliga ledningar.

Vilka fördelar har relining jämfört med traditionell stamrenovering?

Relining erbjuder flera fördelar jämfört med traditionell stamrenovering. Några av de främsta fördelarna inkluderar:

  • Snabbare process: Relining-metoden är oftast snabbare än traditionell stamrenovering, vilket minskar störningar för fastighetsägare och boende.
  • Lägre kostnader: Genom att undvika omfattande grävarbeten och bevarande av befintliga ledningar är relining mer kostnadseffektivt.
  • Lång livslängd: De använda rören är hållbara och har en lång livslängd, vilket ger ett pålitligt avloppssystem för många år framöver.

Vilka typer av avloppsrör kan man relina?

Relining kan användas för många olika typer av avloppsrör, inklusive plaströr (t.ex. PVC, polyeten), gjutjärnsrör och betongrör.

Hur länge håller ett avloppsrör?

Hållbarheten hos ett avloppsrör beror på flera faktorer, inklusive materialet det är tillverkat av, installationens kvalitet och användningsförhållandena. Generellt sett kan man säga att ett avloppsrör håller cirka 50 år.

Hur länge håller ett relinat avloppsrör?

Hur länge ett relinat avloppsrör håller beror på flera faktorer, bland annat beror det på installationens kvalitet, vilka metoder som använts och användningsförhållandena. Vi brukar säga att våra renoveringar av avloppsrören ökar livslängden på era befintliga rör med cirka 50 år.

Behöver boende flytta under tiden som projektet genomförs?

Nej, i regel brukar boende kunna bo kvar under tiden projektet pågår vilket innebär att det blir minimal påverkan för boende.

Hur lång tid tar ett projekt?

Tiden för en projekt varierar beroende på projektets omfattning och storlek. Mindre projekt kan genomföras på några dagar medan större projekt kan ta längre tid. En professionell bedömning ger en mer exakt tidsuppskattning.

Är relining en miljövänlig metod?

Ja, relining anses vara en miljövänlig metod jämfört med traditionell stamrenovering. Eftersom den inte kräver omfattande grävarbeten minskas påverkan på omgivningen och risken för markförorening.

Hur kan jag få mer information om Relineds tjänster?

För mer information om relining kan du kontakta oss här.

Ta kontakt

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom 24 timmar.

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.