kamerainspektion genomförs utomhus

Hur går rörinspektion till?

Hur går rörinspektion till?

Rörinspektion är en avgörande del av underhåll och förebyggande åtgärder för att säkerställa att avloppssystemet fungerar smidigt och effektivt. Vi tar dig med på en informativ resa genom hur denna process går till för att identifiera och åtgärda potentiella problem i avloppssystemet.

Steg 1: Lokalisera rengöringsuttaget

Först och främst letar våra tekniker efter rengöringsuttaget. Detta är vanligtvis placerat i källaren eller utanför ditt hem. I vissa fall kan det vara i krypgrunden eller i värsta fall inte ens existera. Om det inte finns något tillgängligt rengöringsuttag använder vi alternativa metoder för att komma åt huvudavloppsledningen.

Steg 2: Alternativ tillgång via huvudavloppsledningen

Om rengöringsuttaget inte är tillgängligt kan vi få tillgång till huvudavloppsledningen genom huvudavloppsledning på taket. Detta är vanligtvis ett 110-rör och placeras ofta ovanför köket eller badrummet.

Steg 3: Kamerainspektion

Efter att ha fått tillgång till avloppsledningen använder vi en specialkamera för att inspektera rören noggrant. Kameran skickas ner i ledningen och sänder livebilder till våra tekniker. Eventuella problem som upptäcks, såsom sänkor, bukar, brytningar eller rötträngning, observeras noga.

Steg 4: Markering av problem

Om några problem upptäcks markerar våra tekniker dessa på marken och skapar även en detaljerad platskarta. Detta ger dig och oss en tydlig översikt över var problemområdena finns och underlättar planeringen av eventuella reparationer.

Steg 5: Rapportering och åtgärder

Efter avslutad inspektion presenterar vi en rapport med bilder och detaljer om eventuella problem. Vi diskuterar också lämpliga åtgärder för att lösa dessa problem och förhindra framtida skador på ditt avloppssystem.

Med vår noggranna och professionella rörinspektionstjänst kan du vara säker på att ditt avloppssystem är i optimalt skick. Kontakta oss idag för att schemalägga en inspektion och säkra din rörs hälsa!

Sammanfattningsvis är rörinspektion en investering som kan leda till långsiktiga fördelar genom att förbättra säkerheten, förlänga systemets livslängd och minska driftstörningar och reparationer.

Exempel på hur ett rör inte ska se ut inuti

gammalt rör

Ta kontakt

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom 24 timmar.

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.